World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Thijmen

Home / Persoonlijke verhalen / Thijmen consultant energietransitie

Thijmen

Consultant Energietransitie
Ik word constant uitgedaagd in het denken van oplossingen.

Na afronding van de opleiding Technische bestuurskunde en de MSc Complex Systems Engineering and Management (richting Energietransitie) ben ik als consultant bij Capturam terecht gekomen. In deze functie kijk ik vooruit naar wat er op ons af komt en vertaal ik dit naar de praktijk om te zorgen dat het energienet in orde is. Deze mooie brede functie was voor mij de reden om de baan aan te nemen.

Werken in de energietransitie
Het leukste aan mijn functie vind ik werken in de energietransitie. Binnen Capturam heb ik te maken met de energietransitie in de breedste zin van het woord. We weten nog niet hoe het er morgen uit ziet, maar dat er veel verandert, is zeker. Dit maakt de branche complex. Ik word uitgedaagd in het denken van oplossingen. 
Binnen Capturam krijg je voldoende ruimte om invulling te geven aan oplossingen. Ik werk de kansen die ik zie uit tot een project. Zo verricht ik scenariostudies in de gebieden Westland en Midden-Delfland. Hierbij kijk ik naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in de verschillende sectoren. Zo heb ik een scenariostudie gedaan waaruit een project over waterstof is gekomen. Samen met anderen onderzoek ik hoe afnemers waterstof kunnen gebruiken en hoe het bij hen terecht moet komen. Het uiteindelijke doel is een pilot draaien bij een tuinder. Kortom: het werk is enorm uitdagend en er is veel vrijheid!

Pionieren en ontwikkelen bij Capturam
Capturam innoveert en pioniert. Wat mij vooral aanspreekt, is de leuke en goede werksfeer. We werken in een jong, gemotiveerd team, waarbij we veel samenwerken. Ook heb ik veel contact met collega’s van Juva en diverse externe partijen om de laatste ontwikkelingen te bespreken. 
Daarnaast is er voldoende ruimte voor opleidingen. Zo volg ik regelmatig vakgerichte cursussen over warmtenetten en waterstof om op de hoogte te blijven. Daarnaast is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mezelf continue te verbeteren en krijg daar ook alle ruimte voor. Dit vind ik erg prettig.