World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Frank

Home / Persoonlijke verhalen / Frank devops engineer

Frank

DevOps Engineer
De samenwerking en sfeer in het team zijn heel goed.

Een nieuwe uitdaging waarbij ik mij op persoonlijk en professioneel vlak verder kon ontwikkelen. In een bedrijf met korte lijnen, waar je direct mensen aan kunt spreken. Dat is wat ik wilde en ik vond het als DevOps Engineer bij Juva!

Na mijn opleiding Technische Informatica aan de Haagse Hogeschool in Delft heb ik verschillende functies gehad. Bij diverse bedrijven heb ik als software developer gewerkt en ook een korte periode webdevelopment gedaan. In 2019 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Via een detacheringsbureau kwam ik in contact met Juva. Na een jaar te zijn gedetacheerd, mocht ik de overstap maken naar een dienstverband bij Juva, waar ik heel blij mee ben.

Goede begeleiding en samenwerking
Met een vooropleiding in elektrotechniek was de branche me niet geheel vreemd. Ik ben heel fijn ontvangen. Er is mij echt de tijd gegund om me goed in te werken. Apex-ontwikkeling was bijvoorbeeld nog nieuw voor mij. Vanaf het begin ben ik gekoppeld aan een directe collega die mij begeleidde. Hij heeft me goed op weg geholpen (hoe werken de tools, welke programmeerregels en conventies hanteren we met elkaar) en denkt met me mee. Zo kon ik al snel zelfstandig mijn weg vinden en taken oppakken. Overigens is de samenwerking en sfeer in het team sowieso heel goed. Je kunt met vragen bij elkaar terecht. We stemmen veel af en controleren elkaars code. Zo delen we kennis en borgen we de kwaliteit. 

Uitdaging en afwisseling
Met de uitdaging en de ruimte om mezelf te ontwikkelen, zit ik bij Juva ook goed. De functie is heel afwisselend. Het DevOps team waar ik in zit, richt zich specifiek op de dienstverlening aan Westland Infra, een van de werkmaatschappijen binnen Juva. Op basis van de wensen maak ik user stories en voer ik aanpassingen door in de applicaties. De meeste logica en processen worden ontwikkelt in PL/SQL, de schermen in Apex, en interfaces in ORDS en NodeJS.

Naast het verbreden en verdiepen van mijn kennis, krijg ik ook volop ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik, samen met andere collega’s uit verschillende teams binnen Juva, Westland Infra en Anexo, deelgenomen aan het PIT-programma (Professionals in Transitie).

Het bouwen en maken, spreekt mij als DevOps Engineer natuurlijk enorm aan. De goede sfeer, ruimte voor ontwikkeling, fijne collega’s en samenwerking zijn daarbij de kers op de taart.