World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Jeroen

Home / Persoonlijke verhalen / Jeroen engineer

Jeroen

Engineer
De wens van de klant vertalen naar een slimme technische oplossing geeft energie.

Het is inmiddels meer dan 14 jaar geleden dat ik ben gestart bij Juva. Wat direct opvalt, is de compactheid van de organisatie, de lijnen zijn kort waardoor je sneller kan schakelen. Daarnaast valt de informele sfeer op, ik ken mijn collega’s bij naam en dit is andersom ook zo. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in je werkzaamheden en willen je helpen.

Ons kantoor is ingericht op samenwerking. Je hebt geen vaste werkplek en kiest de plek die past bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt gaan doen. Door deze werkwijze werk ik nog effectiever.

Mijn werk als engineer
Mijn werkzaamheden als Engineer bestaan onder andere uit het voorbereiden van projecten (de projectuitvoerder betrek ik hier nauw bij), bestellen van materiaal en afstemmen met klanten. Je krijgt de ruimte om een hoop te leren. Toen ik hier binnenkwam, startte ik met de voorbereiding van kleinere projecten. Aan de hand van de opgedane kennis en ervaring ben ik nu verantwoordelijk voor de voorbereiding van grotere complexe projecten. Het leukste van mijn vak vind ik het engineeren. De wens van de klant vertaal ik naar een technische oplossing. Het meedenken met de klant en rekening houden met zijn deadlines om vervolgens een passende oplossing te bieden. Dit geeft mij energie en plezier in het werk.
Naast de ontwikkelingen in de techniek zijn er voldoende andere uitdagingen in mijn functie. Denk hierbij aan projectadministratie. Ik vind het erg leuk om als elektrotechneut in een netwerkbedrijf met mijn specialisatie in de middenspanning te werken. Mijn baan is hier bij uitstek geschikt voor, ik hoop dit werk dan ook nog lang te doen.

Vrijheid om je te ontwikkelen
Naast de vrijheid die je krijgt in je functie heb je ook de mogelijkheid om andere activiteiten binnen de organisatie op te pakken. Zo zit ik in het bestuur van de personeelsvereniging. Ik vind het belangrijk dat collega’s het op een leuke manier over andere zaken kunnen hebben dan werk. Jaarlijks organiseren we diverse activiteiten. Daarnaast ben ik onderdeel van de BHV-ploeg. Ik vind het belangrijk mijn hulp aan te bieden.

De vrijheid om mijzelf te ontwikkelen, nieuwe ideeën aan te dragen en de samenwerking met fijne collega’s maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.