World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Maaike

Home / Persoonlijke verhalen / Maaike devops test engineer

Maaike

Devops Test Engineer
Een enorm mooie kans, waarbij voor mij het werken met mensen én met IT samenvalt.

Na vijfenhalf jaar bij Juva als HR Officer te hebben gewerkt, kreeg ik de mogelijkheid om een nieuwe uitdaging aan te gaan als DevOps (Test) Engineer bij het team Ontwikkeling binnen IT.

Ik ben bij Juva begonnen als secretaresse en vanaf 2017 als HR Officer bij het team HR werkzaam geweest. In mijn functie was ik verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van een applicatie voor het digitale veiligheidspaspoort dat binnen Juva verplicht is voor technische functies. Een leuk project om aan te pakken en waardoor ik mij meer kon verdiepen in de wereld van IT. Om te zorgen dat de applicatie goed werkte, moest ik veel testen. Ik heb tijdens het testen veel samengewerkt met mijn collega’s bij IT, de collega’s die de applicatie gebruiken en de Installatieverantwoordelijken binnen Juva. 

Van HR naar IT
De combinatie van IT, samenwerken met een groot deel van de organisatie en het inrichten van het proces vond ik heel erg leuk. En dan ook de reden dat ik in gesprek ben gegaan met mijn manager en de managers van IT en Ontwikkeling. Ik kreeg de kans om stage te lopen bij het team Ontwikkeling. Op die manier konden we met elkaar ervaren of het een match zou zijn. Want een overstap van HR naar IT gebeurt niet dagelijks. Verrassend óf niet; ik was enorm enthousiast en gelukkig de collega’s bij Ontwikkeling ook. 

En nu werk ik als DevOps (Test) Engineer binnen het Westland Infra Scrumteam. Ik houd me vooral bezig met het testen van aanpassingen in applicaties, nieuwe opgeleverde applicaties en het standaardiseren van het testproces. Ik pak dit samen op met de IT’ers en eindgebruikers. Een enorm mooie kans, waarbij voor mij het werken met mensen én met IT samenvalt en waarbij ik heel veel leer. Voor nu binnen het Westland Infra Scrumteam en op termijn ook bij de andere scrumteams binnen Juva. 

Mensgericht én systeemgericht
Als HR Officer was ik veel met “de mens” bezig en heb je veel sociale contacten. Het werken bij IT is meer systeemgericht, maar uiteraard ook met de samenwerking met collega’s binnen de scrumteams. De combinatie van die samenwerking én het inrichten van een IT-proces maakt mijn functie zeer veelzijdig, interessant en uitdagend. Binnen Juva wordt eigen initiatief en het kenbaar maken van ideeën en wensen gestimuleerd. Er zijn altijd mogelijkheden om met elkaar te onderzoeken en te bespreken waar je graag in wilt ontwikkelen en groeien. En dat heeft mij gebracht waar ik nu sta.