World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Rémon

Home / Persoonlijke verhalen / Rémon teamleider

Rémon

Teamleider Commercie
Een open veilige werkplek waar mensen elkaar respecteren en waar je jezelf mag zijn.

In 2015 begon bij Westland Infra de grootschalige uitrol slimme meters (GSA). Bij de start van het programma ben ik bij het team Communicatie begonnen en was ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de planning rondom de GSA. Ook beantwoordde ik klantvragen over de planning. De GSA werd groter en belangrijker en mijn functie ging steeds meer naar de rol van Planner. Ik had veel direct contact met de projectmanagers en monteurs van de slimme meter. 
We werkten op dat moment met een traag en niet optimaal ingericht plansysteem. Ik heb daar destijds de vrije hand in gekregen om een goed lopend systeem live te krijgen. We maakten die tijd gemiddeld 400 afspraken per week. Het was een strak proces, waarin ik me volop kon ontwikkelen en uitleven. Ook kreeg ik de kans om een communicatiecampagne rondom de uitrol van de slimme meter te ontwikkelen. 

Leren en ontdekken
Dit was een zeer leerzame periode en ik wilde me binnen Juva nog breder ontwikkelen en de organisatie beter leren kennen. Ik kreeg dan ook de kans om mee te draaien in het talentenprogramma “Professionals in Transitie”. Ik heb voor mezelf uitgezocht wat ik wilde met mijn ambitie om meer in een sturende rol werkzaam te zijn. Dit programma was voor mij een ontdekkingsreis naar wat ik wil, welke kant ik op wil en waar ik gelukkig van word. 

Gedurende het 2e jaar van het programma ben ik benaderd voor de functie Teamleider Commercie bij Anexo. Ze zochten een teamleider met de competenties organiseren, structuur aanbrengen, met mensen werken en ze op weg helpen. Met deze competenties ben ik aan de slag gegaan. Ik kreeg de kans om mezelf daarin verder te ontwikkelen.

Veelzijdige functies en rollen
Werken bij Juva betekent dat je je functie veelzijdig kan maken en nieuwe rollen kan oppakken. De ruimte en vrijheid om er zelf iets van maken. Je wordt goed geholpen met het vinden van je doel en het pad dat je daarbij moet volgen. Mijn intrinsieke motivatie is dat ik dingen goed wil laten verlopen, waarbij ik structuur aanbreng. En door de samenwerking op gang te brengen, heb ik mijn groeipad kunnen pakken en maken. En ja, daar horen taken bij die soms minder leuk zijn, maar waarbij je wel veel leert.

Ik ben ontzettend trots op mijn team. Een team met de intentie om samen te werken, waar je jezelf mag zijn, waar we je helpen en indien nodig opvangen. Op werk- en privégebied. We kijken naar elkaar om en geven om elkaar. En deze sfeer typeert onze organisatie.
Binnen Juva wordt goed gekeken naar wat iemand kan. En hoe dat uitgebreid kan worden. Hoe kunnen we elkaar helpen en de kwaliteit van de output naar een hoger niveau tillen. Met als doel onze klanten nog beter helpen met hun vraagstuk.

Fijne omgang met collega’s
Daarnaast krijg je ook de gelegenheid om bezig te zijn met nevenactiviteiten. Zo organiseer ik al een aantal jaar een korte wintersportvakantie met collega’s. Met een groep van ongeveer 15 enthousiaste collega’s van alle niveaus een lang weekend skiën, apres skiën, gezelligheid en samen zijn. 

Ik hou van de open en toegankelijke werksfeer en de contacten met iedereen. Hiërarchie bestaat op papier, maar op de werkvloer ervaar je dat niet. Je mag jezelf zijn en je mening geven. Het lerende karakter. Dat je kijkt welke mogelijkheden er zijn, wat je ermee kan en wat dat je kan brengen. En daar krijg je alle vrijheid in.