World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Thoraya

Home / Persoonlijke verhalen / Thoraya monteur middenspanning

Thoraya

Monteur Middenspanning
Het werk dat wij doen, is echt belangrijk.

Ik werk bij Juva als Monteur Middenspanning. In eerste instantie ben ik als zij-instromer gestart in de functie van monteur Laagspanning. Ik wilde alleen heel graag verder in de middenspanning en kreeg bij Juva de kans als Leerling Monteur Middenspanning een leertraject te starten.

Ik heb een groot deel van mijn werkleven gewerkt als opnameleider in de filmindustrie. Een mooie baan die ik heel erg leuk vond en waar het veel rock & roll was, maar waarin ik uiteindelijk toch iets miste. Ik was in een fase van mijn leven waarin ik ging nadenken over mijn werk. Ik miste zinnigheid in wat ik op dat moment deed. Ik wil van maatschappelijk belang zijn en doen wat goed is voor de mens. 

Als je de basisbehoefte van de mens op een rij zet, hoort daar energie bij. Overal is energie van essentieel belang. En aangezien ik altijd al goed was in de techniek, besloot ik daar iets mee te gaan doen. Ik ben teruggegaan naar de universiteit en studeerde Electric Engineering. Ik wil ooit nog mijn bachelor halen. Ik vind dat als je als Engineer achter je computer plannen uitwerkt het goed is om ook te weten wat er daadwerkelijk in het veld gebeurt. En daarom vond ik het van belang om de geleerde theorie in de praktijk te ervaren en met het echte handenwerk aan de slag te gaan. Ik ben als leerling begonnen met het uiteindelijke doel als Engineer verder te kunnen.

Proeven van het vak Monteur
Voor mijn eindexamenopdracht heb ik een mini laagspanningsnetwerk ontworpen. Tijdens de examendag kwam ik in contact met Rob, Bedrijfsvoerder bij Westland Infra. Ik heb hem laten zien wat ik ontworpen had en hoe het werkte. Hij was erg onder de indruk en gaf me zijn kaartje voor als ik ooit op zoek was naar een functie bij de netbeheerder. Ik heb uiteindelijk contact met hem opgenomen en ben een dag gaan proefdraaien. Rob heeft er tijdens die dag voor gezorgd dat ik, met mijn gereedschap en PBM’s, bij meerdere projecten buiten kon meekijken en op die manier kon proeven van het vak Monteur. Ik was zeer enthousiast en wilde heel graag in deze branche aan de slag.

Omdat ik de wens had in de middenspanning aan de slag te gaan en er op dat moment bij Anexo een plek voor een Leerling Monteur beschikbaar was, ben ik binnen het team Operations aan de slag gegaan om op die manier het vak van begin af te leren en uit te oefenen. 

En ik ben met mijn neus in de boter gevallen. Een fijne organisatie met leuke collega’s. Ik ervaar de collegialiteit, het vertrouwen, het sociale aspect en de kans om kennis te vergaren. Dat heb ik in mijn team gevonden. 

Samen met mijn mentor Mike werkte ik 4 dagen buiten. Daarnaast ging ik 1 dag per week naar school. We hadden een groeipad besproken wat ik moest leren en in de praktijk zelfstandig moest kunnen uitoefenen. Om te voldoen aan de instructies en vereisten die horen bij mijn functie. Ik heb ondertussen mijn opleiding afgerond en diploma op zak. Momenteel werk ik als monteur middenspanning en breng de vaardigheden die ik heb geleerd in praktijk.

Het werken bij Juva vind ik ontzettend fijn. ’s Morgens starten in zo’n mooi kantoor voelt elke dag weer goed. Het is een inspirerende omgeving. En ik krijg faciliteiten aangeboden die voor mij als vrouwelijke monteur prettig zijn. 

We hebben je nodig
Het belangrijkste wat ik mee wil geven, is: we hebben je nodig! Met het werken voor Juva lever je een belangrijke bijdrage aan de hele maatschappij. Ik mocht laatst meewerken aan het verhelpen van een elektriciteitsstoring. Maar nog veel belangrijker: we hielpen een meneer die aan de beademing zat en afhankelijk was van elektriciteit. We hebben door het spoedig aansluiten van een aggregaat kunnen zorgen dat hij aan de beademing kon blijven.

Monteurs zijn de echte heroes!