World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Jeffrey

Home / Persoonlijke verhalen / Jeffrey uitvoerder elektriciteit

Jeffrey

Uitvoerder Elektriciteit
Het lokaliseren van storingen vind ik het leukst.

“Het lokaliseren van storingen vind ik het leukst.”

Ik ben Jeffrey Weinand en werk met veel plezier als Uitvoerder Elektriciteit in het team Klant & Markt van Westland Infra.

Van kleins af aan wilde ik al iets met mijn handen doen, dus een technische opleiding was een logische keuze. Ik koos het Hout & Meubileringscollege, maar toen ik klaar was, stortte die markt een beetje in en was er eigenlijk geen werk te vinden. Een dagje meelopen in de hoogspanning bij een groot bedrijf maakte mij zo enthousiast dat ik besloot daar aan de slag te gaan en me om te laten scholen. Ik combineerde werken met leren en haalde zo mijn MBO2 opleiding. Bij mijn eerste werkgever heb ik van alles gedaan en gezien; windturbines, offshore, hoogspanning, laagspanning, moffen, stekkers, aansluitingen. Ik deed eigenlijk alles behalve schakelen. 

Dynamisch en afwisselend
Ik wilde graag verder doorgroeien en m’n opleiding afronden en kwam toen via via bij Westland Infra terecht. Mijn eerste functie was Monteur Technicus Elektra laag- en middenspanning. Een afwisselende functie waarbij ik mij bezig hield met het beheer en onderhoud van het elektriciteitsnetwerk, vernieuwingen en het oplossen van storingen. Ook de combinatie van het werken met je handen en de administratieve afhandeling die er bij hoort, vind ik fijn. Dynamisch en afwisselend werk spreekt mij enorm aan. Gelukkig heb ik dit alles behouden in mijn huidige functie als Uitvoerder Elektriciteit. Het lokaliseren van storingen vind ik het leukst. Dit lijkt eenvoudig, maar er komt veel bij kijken en dat maakt het erg uitdagend. Ik heb ongeveer 8 storingsdiensten per jaar, dus dat is prima te overzien en goed te combineren met mijn privéleven en de zorg voor mijn zoon en dochtertje.

Chemie en saamhorigheid
We hebben een heel goed team. De chemie is goed en er is saamhorigheid, iets wat je in bijvoorbeeld de aannemerij vaak veel minder ziet. Volgens mij hebben we nog ruimte voor enthousiaste technisch medewerkers bij Westland Infra en ook bij moederbedrijf Juva. Dus wil je net als ik een afwisselende baan in de laag- of middenspanning? Dan zou ik zeker contact opnemen met onze HR-afdeling.