World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Jeffrey

Home / Persoonlijke verhalen / Jeffrey monteur gas

Jeffrey

Monteur Technicus Gas
Het werk, de sfeer en de mogelijkheden zijn echt top!

Ik ben eigenlijk bij toeval in dit vak gerold en super blij met de kansen die Westland Infra mij nu biedt.

Op mijn 16e ben ik vader geworden en daardoor al vroeg met school gestopt om te gaan werken. Ik heb diverse banen gehad via uitzendbureaus, onder andere in de logistiek. Ik ben uiteindelijk bij een grondwerker terechtgekomen. Toen ik de kans kreeg om de opleiding Vakman Buizenlegger (gas, water, warmte) te doen, heb ik dat met beide handen aangepakt. Overdag werken en ’s avonds naar school. Na een aantal jaar in dienst te zijn geweest bij een verhuurbedrijf ben ik voor mezelf begonnen. Na drie jaar ben ik als ZZP-er gestopt. De onzekerheid, de administratieve rompslomp en het continue achter je geld aan moeten zitten, paste mij niet. Via een detacheringsbureau ben ik bij Westland Infra terecht gekomen. Ik heb heel veel bedrijven gezien, maar dit is echt het beste bedrijf waar ik ooit voor heb gewerkt. Het werk, de sfeer en de mogelijkheden zijn echt top.

Een uitdaging om met oplossingen te komen
Momenteel ben ik Monteur Technicus Gas bij het team Realisatie & Operatie. Het werk is heel veelzijdig. Ik kom op veel verschillende locaties in de regio en heb veel contacten. Ik doe meterkastinspecties bij klanten en ga bouwerijen af die een klic-melding hebben gedaan om de papieren te checken en waar nodig te assisteren. Het allerleukst vind ik toch wel de storingen. Nadat ik de locatie veilig heb gesteld, ga ik snel op zoek naar de storing en/of lekkage en bedenk ik een passende oplossing. Hier komt het echt aan op je kennis en ervaring. Ik vind het leuk om op die manier mijn kennis te testen. Het is mijn uitdaging om iedere keer weer zo snel en efficiënt mogelijk de storing op te lossen. Eens in de zes weken draai ik een storingsdienst. 

Bereid elkaar te helpen
Ik heb het enorm naar mijn zin bij Westland Infra en vind het fijn dat ik me binnen de organisatie verder kan ontwikkelen. Zo heb ik de kans gekregen om de opleiding Gasstationstechniek niveau 3 te volgen en ben hiervoor geslaagd. Momenteel ben ik bezig met niveau 4 en een opleiding tot Uitvoerder, waarvoor ik 3 dagen per week meeloop met een collega Uitvoerder.
De sfeer onderling is erg goed en ik kom dan ook graag naar kantoor voor de lunch. Collega’s zijn bereid elkaar te helpen en de lijnen zijn kort. Je weet bij wie je terecht kunt. Je kan even “aanwaaien” bij bijvoorbeeld de collega’s van het meldpunt en er wordt snel actie ondernomen. Ook zijn de faciliteiten dik in orde. Alles wat ik nodig heb voor een klus kan ik eenvoudig regelen. Of dit nu het inhuren van grondwerkers, een kraantje of verkeersregelaars is. En hetzelfde geldt voor het regelen van werkkleding en gereedschap. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Extraatjes als fruit op woensdag en een flesje water, zonnebrand en/of een ijsje met hele warme dagen kan ik erg waarderen.