World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Samir

Home / Persoonlijke verhalen / Samir Monteur Aansluitdienst

Samir

Monteur Aansluitdienst
Het is nooit te laat om te leren

Rond mijn 16e ben ik geïnteresseerd geraakt in techniek en dan met name elektra. Het is er nooit van gekomen om daar iets mee te doen. Voordat ik bij Juva kwam, werkte ik in de logistieke sector. Via de gemeente heb ik heb een sprong in het diepe genomen door een elektra cursus te volgen in binneninstallatie. Door het uitzendbureau Werk & Vakmanschap ben ik bij Juva terecht gekomen en gestart als leerling monteur bij de Juva Academy. En nu ben ik Monteur Aansluitdienst

Meelopen en leren
Ik liep mee op verschillende afdelingen bij Westland Infra, Anexo en ook met onderaannemers. Hierdoor snap je het gehele proces en zie je alle afdelingen die daaraan bijdragen. Zo heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende monteurs. Iedereen heeft zo z’n eigen manier van werken, natuurlijk wel volgens de juiste richtlijnen. Dat is mooi om te zien.
Het is belangrijk om alles stapje voor stapje te leren. Je moet geduld hebben, leergierig zijn en dingen durven te vragen. Ik kan niet zomaar ergens in duiken, want de monteur die mij begeleidt, is verantwoordelijk. Dit is belangrijk om te weten als leerling, je wilt snel te veel.

Van Juva Academy tot Monteur Aansluitdienst
Toen ik de Juva Academy had afgerond, kreeg ik de vraag binnen welk team ik graag aan de slag wilde gaan. Het is fijn dat je niet een plek moet opvullen, maar dat je zelf mag kiezen. Ik heb er toen voor gekozen om te starten als Monteur Aansluitdienst bij Westland Infra.
Ik volg de opleiding Vakbekwaam Persoon (VP). En ik wil ook graag de opleiding Allround Vakbekwaam Persoon (AVP) volgen. Uiteindelijk wil ik graag storingen opzoeken en daar komen ook weer andere zaken bij kijken. Het is goed dat ik nu start bij de Aansluitdienst, dan doorloop ik alle stappen en snap ik straks het gehele plaatje.

Geleerde in praktijk toepassen
Ik word nu door een ervaren monteur begeleid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden en kan straks mijn BEI (Bedrijfsvoering van Elektrische Installatie) halen. Zo kan ik op een gegeven moment alleen op pad. Theorie en praktijk is een mooie afwisseling. Je leert toch het beste door te doen. Ook na de opleiding moet je vooral vlieguren maken en laten zien dat je het kan.
Het leukste aan mijn werk vind ik het helpen van klanten. Ik kom nu langs om een aansluiting te maken en dan is het leuk om te zien hoe blij de klant daarmee is.