World-class Workplace 2022-2023
Zoek

Hamid

Home / Persoonlijke verhalen / Hamid engineer

Hamid

Engineer
Werkt mee aan verbinding tussen collega's!

Ik ben engineer op de afdeling Meterdiensten en houd me bezig met advies, engineering en coördinatie van alle nieuwe projecten op het gebied van duurzame energie. Ik check de metingen die geplaatst worden en zorg voor de inrichting van het energiemanagement van de klant.

Na mijn opleiding Research en Development heb ik werkervaring opgedaan bij diverse bedrijven binnen de energiebranche. Daarna ben ik bij Juva terecht gekomen als Engineer. Het werken bij Juva biedt veel perspectief en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden die je zelf kan creëren en pakken. Eigen initiatief wordt heel erg gestimuleerd en beloond.

Ik check de metingen die geplaatst worden, of we de juiste data eruit krijgen en communiceer dit naar de klant. Ik ben verantwoordelijk voor het uitvoeren van grootverbruik aansluitingen: elektriciteit, gas en kleinverbruik artikel 1 bij onze klanten. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de brutoproductiemeters die geplaatst worden voor zoninstallaties. Waarbij ik veel samenwerk met energieadviseurs en installateurs.

Samen met klanten werken aan duurzame projecten
Samen met mijn collega’s werk ik voornamelijk aan duurzame projecten, zoals zonne-installaties. Er is een grote groei in deze markt. Door mijn opgebouwde netwerk van adviseurs en installateurs werk ik samen met de sales afdeling aan het binnenhalen van klanten op het gebied van zon. Om dan samen met de klant het project te coördineren. En dit van A tot Z te leiden. Op die manier werken we samen aan de verduurzaming van onze leefomgeving en de groeiambitie van de organisatie.

Brede functie
Mijn functie als Engineer is breed. Het gaat niet alleen om het voorbereiden, maar ook het coördineren van het project. Onze expertise is van belang. We hebben een adviserende rol en zijn meer in gesprek met de klant over de technische ontwikkelingen en de mogelijkheden die er zijn. Het draait om het ontzorgen van de klant door zijn wens te vertalen naar de techniek en daar de menselijk factor in mee te nemen. Naar buiten toe gaan, de klant opzoeken en klanten binnenhalen. Juva biedt mij die ruimte om mezelf te verbreden binnen mijn functie.

Verbinden met colllega’s, ook buiten werk om
Naast mijn werk vind ik het belangrijk om mee te werken aan de verbinding tussen collega’s. En wat verbindt mensen beter dan sport en spel. Daarom heb ik een Juva voetbalteam georganiseerd. Met een groep collega’s vanuit diverse afdelingen trappen we regelmatig een balletje en spelen wedstrijdjes. Op deze manier ontmoeten we elkaar in een andere setting, waardoor we elkaar anders leren kennen dan als collega’s alleen. En dit draagt bij aan groei. Van jezelf, je collega’s en de organisatie. Over de teams heen!

Ons kantoorpand, waar er letterlijk geen muren zijn, zorgt voor het gevoel dat we met Juva één organisatie zijn. Ondanks de verschillende bedrijfsonderdelen. Samenwerken, elkaar opzoeken, nevenactiviteiten buiten het werk om; aspecten die zorgen dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Er heerst geen hiërarchie, iedereen kent elkaar en is gelijk, ongeacht functie. En dat typeert deze organisatie!